Seničania sa v pondelok testovali

NETKY.SK • 8 December 2015, 11:21 • 2 min
Seničania sa v pondelok testovali

SENICA - Pondelok bol vo fortunaligovom FK Senica v znamení testov, ktoré si vyskúšali všetci futbalisti A-mužstva pod trénerským vedením Juraja Sabola.

slovakia

left justify in out

Ten zverencov rozdelil na niekoľko skupín, tie sa potom striedali na jednotlivých stanoviskách. "Merali sme hodnoty telesného tuku v percentách, bazálny metabolizmus, metabolický tuk, vodu v tele v percentách, viscerálny tuk v tele, ktorý je veľmi nebezpečný. Ďalej sme sa venovali hodnotám kostí, svalovej hmoty a celkovej kondícii. U chalanov sme zistili veľmi dobré výsledky. Vidno, že ide o profesionálnych športovcov," priblížila pre oficiálnu internetovú stránku senického klubu Zuzana Chovancová zo spoločnosti Kompava. Niektorým Seničanom dokonca vyšiel metabolický vek 12 alebo 13 rokov.


Inde sa testovali odrazová sila, rýchlosť, frekvencia pohybu nôh, stabilita a koordinácia pohybu. Po viac než hodine sa hráči presunuli do posilňovňe. "Skrátene sa dá povedať, že sa merala výbušná sila horných (tlak na lavičke) i dolných končatín (drep s olympijskou činkou)," informoval na webe fksenica.eu kondičný tréner Záhorákov Tomáš Vacula. Všetky testy čakajú na Seničanov pravidelne. "Je to dôležitá súčasť tréningu. Chceme mať najmä detailné informácie o futbalistoch a ich limitoch. Dostanú nastavené tréningové plány na zimu. Zaberáme do stredy 9. decembra a začneme opäť vo štvrtok 7. januára," dodal asistent trénera Michal Ščasný.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies