Senegalského lekára chorého na ebolu budú liečiť v Nemecku

NETKY.SK • 27 August 2014, 12:32 • 2 min
Senegalského lekára chorého na ebolu budú liečiť v Nemecku

BERLÍN - Na liečenie do Nemecka previezli dnes epidemiológia, ktorý sa počas práce pre Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) nakazil v Sierre Leone vírusom eboly. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu odboru zdravotníctva v Hamburgu Rolanda Ahrendta podrobia chorého lekára na žiadosť WHO liečbe na miestnej Univerzitnej klinike (UKE).

 

Ahrendt nevedel povedať, prečo si WHO vybrala práve hamburskú nemocnicu, ale uviedol, že Hamburg má na uskutočnenie takejto liečby dostatočné kapacity.

 

Hovorkyňa WHO Fadela Chaibová identifikovala pacienta ako Senegalčana, ktorý pre WHO pracoval v Sierre Leone ako konzultant.

 

Svetová zdravotnícka organizácie v súčasnosti eviduje 240 členov svojho zdravotníckeho personálu, ktorí sa v Guinei, Libérii, Sierre Leone alebo v Nigérii nakazili vírusom eboly.

 

Prípady eboly sa doteraz vyskytli v Libérii, Sierre Leone, Guinei, Nigérii a Konžskej demokratickej republike (KDR). Podľa WHO si epidémia tohto nákazlivého ochorenia vyžiadala od februára už viac ako 1420 obetí vrátane 120 zdravotníckych pracovníkov. Počet infikovaných osôb prekročil číslo 2600.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies