Senát schválil Ashtona Cartera do funkcie ministra obrany

NETKY.SK • 13 Február 2015, 08:47 • 2 min
Senát schválil Ashtona Cartera do funkcie ministra obrany

WASHINGTON - Americký Senát vo štvrtok schválil Ashtona Cartera do funkcie nového ministra obrany.

slovakia

left justify in out

Na poste nahradí Chucka Hagela, ktorý odstúpil koncom minulého roku. Za Cartera hlasovalo 93 senátorov, päť bolo proti. Budúci šéf rezortu obrany sa už vyslovil, že plánuje zvýšiť rozpočet na obranu, znížiť ceny nových zbraní a zabezpečiť, aby sa nové technológie dostali k jednotkám čo najskôr. Carter, ktorý bude štvrtým ministrom obrany vo vláde Baracka Obamu, nie je proti dodaniu zbraní ukrajinskej armáde, preferuje však diplomatické riešenie konfliktu vrátane vyvíjania ekonomického nátlaku na Rusko. Šesťdesiatročný Carter pôsobil ako námestník ministerstva obrany od októbra 2011 do decembra 2013. Ešte predtým mal na starosti nákup technológií a zbraní pre Pentagon.


Hagel rezignoval na svoju funkciu v decembri. Bývalý republikánsky senátor tak nevydržal na čele rezortu ani dva roky. Podľa medializovaných informácií totiž nesúhlasil s Obamovou politikou voči extrémistickej skupine Islamský štát, proti ktorej podnikajú USA nálety v Iraku aj v Sýrii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies