Šéfka európskej diplomacie rokovala v Libanone o situácii na Blízkom východe

NETKY.SK • 23 Október 2012, 10:42 • 2 min
Šéfka európskej diplomacie rokovala v Libanone o situácii na Blízkom východe

Šéfka európskej diplomacie rokovala v Libanone o situácii na Blízkom východe - Politika Šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová sa dnes v Bejrúte stretla s libanonským premiérom Nadžíbom Míkátím a rokovala s ním o najnovšej vlne násilností, ktoré v

slovakia

left justify in out

img

Šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová sa dnes v Bejrúte stretla s libanonským premiérom Nadžíbom Míkátím a rokovala s ním o najnovšej vlne násilností, ktoré v krajine vypukli minulý piatok po bombovom útoku v hlavnom meste. Zahynul pri ňom aj riaditeľ informačného oddelenia libanonských Vnútorných bezpečnostných síl (ISF) Wisám Hasan.
      Libanonská protisýrska opozícia zo zodpovednosti za Hasanovu smrť obviňuje Sýriu.
      Veľvyslankyňa EÚ v Libanone Angelina Eichhorstová pre agentúru DPA uviedla, že Ashtonová chce v Bejrúte ponúknuť pomoc EÚ pri zvládaní prílevu sýrskych utečencov. Podľa odhadov OSN sa pred bojmi v Sýrii do Libanonu uchýlilo asi 67.000 sýrskych utečencov.
      Ashtonová v pondelok rokovala v Jordánsku a po rokovaniach v Libanone ju očakávajú v Izraeli a stretne sa aj s lídrami Palestínskej samosprávy.
      "Ide o kritické obdobie pre celý blízkovýchodný región. Užšia spolupráca medzi Európskou úniou a našimi partnermi v tejto oblasti je nevyhnutná, aby sme mohli efektívne čeliť súčasnej politickej, strategickej a humanitárnej kríze," uviedla Ashtonová o význame svojej päťdňovej diplomatickej misie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies