Svätý Otec prišiel do Šaštína, privítali ho desaťtisíce ľudí!

NETKY.SK • 15 September 2021, 09:56 • 2 min
Svätý Otec prišiel do Šaštína, privítali ho desaťtisíce ľudí!

ŠAŠTÍN - Svätý Otec František prišiel do Šaštína. Ide o posledný deň jeho apoštolskej cesty na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Pred svätou omšou, na ktorej odznie homília od hlavy katolíckej cirkvi, sa stretne ešte s biskupmiSvätá omša je naplánovaná so začiatkom o 10:00 hodine. Sektory pre ľudí sa začali otvárať v utorok (14. septembra) po 22:00 hodine, aktuálne sú tam už desaťtisíce pútnikov.

 

Pápež sa stretne so Zvolenským

Svätý Otec sa medzi pútnikmi presunul v papamobile po celom priestranstve. Prítomných pozdravil a požehnal. V areáli ho vítali ľudia potleskom a mávaním najmä vatikánskymi či slovenskými vlajkami. V Šaštíne vidieť aj ľudí z iných krajín, napríklad zo susednej Českej republiky.

 

Slávnosť sa bude konať v latinskom jazyku. Jednotlivé čítania a čítanie z Evanjelia podľa Lukáša bude prednášané po slovensky. Modlitba veriacich bude po slovensky, anglicky, nemecky, maďarsky a rómsky, nasledovať bude požehnanie rodín. Na záver svätej omše pozdraví pápeža bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský a ľud pozdraví aj Svätý Otec.

 

Pápežov bohatý program

Omša v Šaštíne sa koná na prikázaný sviatok Sedembolestnej Panny Márie, ktorá je patrónkou Slovenska. Pápež absolvoval do nedele (12. septembra)  bohatý program. Súčasťou bolo ekumenické stretnutie, súkromné stretnutie s členmi Spoločnosti Ježišovej, privítací ceremoniál v Prezidentskom paláci, kde sa následne stretol aj s hlavou SR Zuzanou Čaputovou.

 

V Prezidentskej záhrade absolvoval stretnutie s predstaviteľmi štátu, občianskej spoločnosti a diplomacie, v Katedrále sv. Martina v Bratislave išlo  o schôdzku s biskupmi, kňazmi, zasvätenými osobami, katechétmi či seminaristami. V pondelok (13. 9.) navštívil centrum Betlehem, stretol sa so židovskou komunitou.

 

Utorok absolvovala hlava katolíckej cirkvi program na východe Slovenska. Po svätej liturgii, ktorú odslúžil v Prešove, zavítal na košické sídlisko Luník IX, kde pozdravil marginalizované komunity. Následne sa stretol s mladými na štadióne Lokomotívy v Košiciach.

 

Po omši sa pápež František presunie zo Šaštína na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave, kde sa uskutoční rozlúčkový ceremoniál. Následne odletí do Ríma.

 

Prečítajte si tiež: V okolí Šaštína sa tvoria rozsiahle kolóny! Polícia odporúča využiť menej frekventovené trasy




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies