Šefčovič: Konflikt na Ukrajine zvýšil význam otázky energetickej bezpečnosti

NETKY.SK • 21 Február 2015, 12:19 • 2 min
Šefčovič: Konflikt na Ukrajine zvýšil význam otázky energetickej bezpečnosti

BRATISLAVA – Konflikt na Ukrajine jednoznačne zvýšil dôležitosť, akú politickí lídri prikladajú otázke energetickej bezpečnosti. Uviedol to v Bratislave podpredseda Európskej komisie (EK) pre energetickú úniu Maroš Šefčovič počas svojej tohtotýždňovej prezentácie konceptu novej Energetickej únie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že taká tá permanentná nervozita, ktorú sme tu mali za uplynulých pár rokov, keď sme sa každé leto pýtali, akým spôsobom budú zabezpečené dodávky energií počas zimy, naozaj zvýšila politický profil tejto témy. Dostalo sa to, obrazne povedané, na najvyššie poschodia politických diskusií a vytvorilo také politické momentum, aby sme sa rozprávali nielen o energetickej bezpečnosti, ale aj o ostatných problémoch," poznamenal.

 

Konflikt na Ukrajine podľa Šefčoviča určite zvyšuje tlak na to, aby si EÚ hľadala nové zdroje energií, aby svoje zdroje energií diverzifikovala a aby znižovala svoju závislosť na limitovanom množstve veľkých dodávateľov energií. "Samozrejme, to bude tiež predmetom takého návrhu na spoločný postup, ktorý by sme ako európske krajiny mali rešpektovať a ktorý by sme mali v budúcnosti omnoho intenzívnejšie uplatňovať," dodal podpredseda EK.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies