Šéfa zločineckej bandy pôsobiacej v Rakúsku Aslana G. pravdepodobne vydajú do Ruska, obnovu konania súd zamietol

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 06:39 • 2 min
Šéfa zločineckej bandy pôsobiacej v Rakúsku Aslana G. pravdepodobne vydajú do Ruska, obnovu konania súd zamietol

VIEDEŇ - Rakúsky najvyšší súd zamietol žiadosť právnych zástupcov ruského občana Aslana G. o obnovenie konania o jeho vydaní na trestné stíhanie do vlasti, ktorú podali po tom, čo ministerstvo spravodlivosti vo Viedni dalo zelenú extradícii.

slovakia

left justify in out

Aslan G. mal ako hlava zločineckej skupiny nariadiť v období rokov 2012-13 fyzickú likvidáciu šiestich ľudí. Informoval o tom v utorok rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na justičné zdroje.

 

Táto skupina je však podozrivá aj z vrážd severoosetského vicepremiéra Kazbeka Pagijeva a prvého muža radnice vo Vladikavkaze Vitalija Karajeva z roku 2008. Samotný Aslan G. sa označuje za obeť zámeny s menovcom.

 

Jeho obhajoba sa v snahe zabrániť vydaniu do Ruska pokúsila argumentovať aj strachom mandanta z lietania. Príslušný odborný posudok by v krátkom čase mal byť k dispozícii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies