Šéf OSN označil útok v Paríži za chladnokrvný zločin

NETKY.SK • 7 Január 2015, 17:58 • 2 min
Šéf OSN označil útok v Paríži za chladnokrvný zločin

NEW YORK - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun odsúdil dnešný útok na redakciu francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži.

slovakia

left justify in out

Šéf OSN vyjadril "rozhorčenie nad opovrhnutiahodným útokom". Označil ho aj za "strašný, neospravedlniteľný a chladnokrvný zločin".
     

Cieľom útoku bolo podľa jeho slov "rozdelenie". "Nesmieme padnúť do tejto pasce," varoval Pan Ki-mun, ktorého citovala agentúra Reuters.
     

Maskovaní ozbrojenci s pokrikom "Alláhu akbar" (Alah je veľký) vtrhli do redakcie, spustili paľbu a po čine utiekli. Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve oznámil, že páchatelia boli traja.
     

Útok si vyžiadal 12 mŕtvych a desať zranených, z ktorých sú štyria v kritickom stave. Medzi obeťami je aj šéfredaktor týždenníka, traja poprední karikaturisti a dvaja príslušníci polície, informovala agentúra AP. Podľa nej išlo o najhorší teroristický útok vo Francúzsku za posledných najmenej 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies