Šéf ECB je za silnejšiu integráciu eurozóny

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 17:52 • 2 min
Šéf ECB je za silnejšiu integráciu eurozóny

FRANKFURT - Grécka kríza ukázala krehkosť eurozóny a potrebu silnejšej integrácie v rámci menového bloku.

slovakia

left justify in out

Povedal to po štvrtkovom zasadaní Európskej centrálnej banky (ECB) jej šéf Mario Draghi. "Táto únia je nedokonalá...V budúcnosti by sa mali zrealizovať rozhodné kroky pri ďalšej integrácii," uviedol Draghi na tlačovej konferencii. Od svojho nástupu do funkcie počas kulminácie dlhovej krízy eurozóny v roku 2011 Draghi opakovane tvrdil, že euro považuje za "nezvratné", čo znamená, že žiadna krajina nebude môcť z menovej únie odísť.

 

Program ECB v rámci, ktorého mesačne nakupuje aktíva v hodnote 60 mld. eur, bude pokračovať do septembra 2016 alebo dovtedy, kým sa inflácia nedostane na želanú úroveň. "Program nákupov aktív bude naďalej pokračovať," konštatoval Draghi. Na štvrtkovom zasadaní banka ponechala úrokové sadzby na rekordnom minime, hlavnú refinančnú sadzbu na úrovni 0,05 %, jednodňovú depozitnú sadzbu na úrovni -0,2 % a jednodňovú refinančnú sadzbu vo výške 0,3 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies