Šéf Bundesbank Jens Weidmann odmietol kritiku z USA týkajúcu sa podhodnotenia eura

NETKY.SK • 7 Február 2017, 21:17 • 2 min
Šéf Bundesbank Jens Weidmann odmietol kritiku z USA týkajúcu sa podhodnotenia eura

FRANKFURT - Šéf nemeckej centrálnej banky Jens Weidmann ostro odmietol kritiku zo strany USA týkajúcu sa manipulácie kurzu eura.

slovakia

left justify in out

"Výčitka, že Nemecko si podhodnotenou menou zaisťuje výhodu proti USA a iným krajinám, je viac než scestná," uviedol Weidmann. Aktuálne posilnenie dolára spôsobili politické vyhlásenia administratívy nového prezidenta Donalda Trumpa.

 

Nemecké firmy sú podľa Weidmanna preto také úspešné, "pretože majú vynikajúcu pozíciu na svetových trhoch a dokážu presvedčiť zákazníkov inovatívnymi produktmi". Šéf Bundesbank označil protekcionistickú rétoriku novej americkej administratívy za znepokojujúcu, a to predovšetkým preto, že Nemecko sa čoraz viac dostáva do hľadáčika americkej vlády.

 

Poradca amerického prezidenta Peter Navarro kritizoval Nemecko, že jeho obchod profituje z "extrémne podhodenej implicitnej nemeckej marky" a že vykorisťuje USA a európskych partnerov prostredníctvom slabého eura.

 

Začiatkom týždňa odmietol túto kritiku aj šéf Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Draghi. "Nie sme menoví manipulátori."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies