Šéf Borussie Dortmund po bombovom útoku uvažoval o odhlásení tímu z LM

NETKY.SK • 15 Apríl 2017, 13:31 • 2 min
Šéf Borussie Dortmund po bombovom útoku uvažoval o odhlásení tímu z LM

BERLÍN - Šéf exekutívy Borussie Dortmund Hans-Joachim Watzke uviedol, že po bombovom útoku na autobus nemeckého futbalového klubu na chvíľu uvažoval o odhlásení mužstva z Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

"Krátky čas som zvažoval, či by sme nemali v súťaži skončiť. Tým by však dosiahol víťazstvo páchateľ útoku," povedal Watzke pre magazín Der Spiegel. Podľa šéfa Borussie nemusel byť útok nutne namierený na dortmundský klub, ale "na celú Spolkovú republiku Nemecko".

 

Hráči Borussie boli v utorok na ceste na zápas s Monakom, keď vybuchli v blízkosti ich autobusu tri nálože. Pri nich utrpel zranenia obranca Marc Bartra. Zápas odložili na stredu a Dortmund doma prehral s AS 2:3. Tréner Borussie Thomas Tuchel skritizoval rozhodnutie UEFA o odohratí štvrťfinálového duelu LM už 24 hodín po bombovom útoku, podľa jeho slov sa rozhodlo o novom termíne zápasu bez konzultácie so zainteresovanými.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies