Sean Penn a Oliver Stone vzdali poctu Chávezovi

NETKY.SK • 6 Marec 2013, 12:57 • 2 min
Sean Penn a Oliver Stone vzdali poctu Chávezovi

LOS ANGELES - Hollywoodske hviezdy Sean Penn a Oliver Stone vzdali poctu zosnulému venezuelskému prezidentovi Hugovi Chávezovi. Režisér Stone uviedol, že "smúti nad veľkým hrdinom", informovali v utorok večer na svojej webovej stránke noviny Hollywood Reporter.

slovakia

left justify in out

"Spojené štáty dnes prišli o priateľa, o ktorom nikdy nevedeli, že ho majú. Chudobní ľudia na celom svete prišli o svojho zástancu. Prišiel som o priateľa, ktorý bol pre mňa darom," uviedol držiteľ dvoch Oscarov Penn vo vyhlásení pre noviny. Chávez zomrel v utorok vo veku 58 rokov v Caracase po niekoľkoročnom boji s rakovinou.

Penn a Stone boli roky sympatizantmi kontroverzného socialistického lídra. Stone robil rozhovor s Chávezom pre svoj dokumentárny film South of the Border (2009), v ktorom skúmal politické a sociálne zmeny v Južnej Amerike. Penn vlani v auguste cestoval do Venezuely na predvolebnú akciu Cháveza, s ktorým sa po prvý raz stretol v roku 2007.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies