SDKÚ má záujem o spoluprácu pravice, aj pri prezidentských voľbách

NETKY.SK • 14 November 2013, 14:17 • 2 min
SDKÚ má záujem o spoluprácu pravice, aj pri prezidentských voľbách

BRATISLAVA– SDKÚ-DS má podľa podpredsedu strany Ivana Štefanca záujem na spolupráci stredopravých strán a podľa toho sa bude rozhodovať aj pri podpore prezidentského kandidáta.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Štefanec dnes pre agentúru SITA, SDKÚ-DS sa vyjadrí v pravý čas, ale až po druhom kole regionálnych volieb, tak ako to avizovala. „Tak ako v regionálnych voľbách naša filozofia zostáva rovnaká. Máme záujem o spoluprácu stredopravých strán. Na základe toho sa budeme aj rozhodovať,“ povedal Štefanec.

Kandidát KDH a strany Most-Híd na prezidenta Pavol Hrušovský dnes začal so zbieraním 15-tisíc podpisov na podporu svojej kandidatúry. Hrušovský bude zbierať podpisy, aj keď má dostatočnú podporu od poslancov národnej rady. Hrušovský očakáva, že k petičnej akcii sa pripojí aj SDKÚ-DS. Hrušovský ochotu kandidovať oznámil už v júni. Vtedy mal však podmienku, že ho musia podporiť okrem KDH aj strany Most-Híd a SDKÚ-DS. Predsedníctvo KDH rozhodlo, že kandidovať bude, aj keď ho nepodporí SDKÚ-DS. Most-Híd vyjadril podporu Hrušovskému hneď v júni. SDKÚ-DS informovala, že sa vyjadrí až po novembrových regionálnych voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies