Scolari odmietol pomoc rozhodcov a pochválil Neymara

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 10:46 • 2 min
Scolari odmietol pomoc rozhodcov a pochválil Neymara

SAO PAULO - Tréner brazílskych reprezentantov Luiz Felipe Scolari odmietol tvrdenia, že jeho futbalistom pomohli rozhodcovia a po výhre v úvodnom zápase domácich MS nad Chorvátskom nešetril chválou na dvojgólového strelca Neymara.

slovakia

left justify in out

Scolari poukázal na veľký charakter tímu, ktorý dokázal otočiť priebeh stretnutia po vlastnom góle a špeciálne vyzdvihol dvadsaťdvaročného útočníka Neymara. "Jediné, čo chceme, je aby bol šťastný, keď tvorí s loptou. Je to špeciálny hráč," uviedol tréner.

 

Domáci reprezentanti už po 11-tich minútach prehrávali vlastným gólom Marcela, no Neymar v 29. a 71. minúte otočil skóre v ich prospech. Druhý gól však prišiel po kontroverznej penalte, ktorú odpískal japonský rozhodca Juiči Nišimura. Tréner Chorvátov Niko Kovač bol po spornom verdikte riadne nahnevaný a po zápase vyhlásil, že z MS sa stane "cirkus", ak budú rozhodcovia pískať v prospech Brazílie.

 

Scolari súhlasil s verdiktom a takéto tvrdenia odmietol: "Nebudem komentovať to, čo povedal môj kolega. Jediné, čo poviem je, že Brazília získala päť titulov z MS. A to nebolo päť 'cirkusov' v prospech Brazílie. Rozhodca videl penaltu a on musí rozhodnúť."

 

Scolari pochválil aj domácich fanúšikov. "Naši hráči boli výborní a dokázali zápas otočiť. Ale pochvalu si zaslúžia najmä fanúšikovia. Bolo to nádherné, úžasná podpora, akú sme tu v Sao Paule dostali," citovala ho agentúra Reuters.

 

"Toto víťazstvo je viac ako som si predstavoval. Zásluha patrí celému tímu, ktorý ostal pokojný a dokázal otočiť nepriaznivý vývoj a vyhrať," dodal Neymar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies