Schulz na začiatku zasadania EP spomínal na obete teroru z Paríža

NETKY.SK • 24 November 2015, 09:01 • 2 min
Schulz na začiatku zasadania EP spomínal na obete teroru z Paríža

ŠTRASBURG - Predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz si dnes večer - na začiatku týždňového rokovania europarlamentu v Štrasburgu - pripomenul obete teroristických útokov v Paríži spred desiatich dní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Šialení teroristi tu zavraždili nevinných ľudí," vyhlásil najvyšší predstaviteľ EP. Teroristi v Paríži podľa jeho slov v doteraz nepoznanom rozsahu s doteraz nepoznanou brutalitou pripravili normálnych ľudí a predovšetkým mladé ženy a mužov o životy a beštiálne ich povraždili, informovala tlačová agentúra APA.

 

Schulz zdôraznil, že neslobodno vytvárať hierarchiu obetí podobných útokov či už v Paríži, Bamaku alebo kdekoľvek na svete, kde prišli o život nevinní ľudia, hlavne v Sýrii alebo Iraku, "kde sa samozvaní členovia Islamského štátu (IS) pokúsili zničiť všetky elementárne práva a doslovne civilizačné hodnoty s pre nich vlastnou brutalitou".

 

Europoslanci sa dnes po prvý raz od osudného piatka 13. novembra 2015, dňa, kedy došlo k teroristickým útokom v Paríži, stretli na zasadaní europarlamentu na francúzskom území.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies