Schôdza o odvolávaní Fica bude v sobotu

NETKY.SK • 7 November 2014, 18:27 • 2 min
Schôdza o odvolávaní Fica bude v sobotu

BRATISLAVA - Predseda vlády Robert Fico bude pokusu o odvolanie čeliť v sobotu (8.11.) podvečer. Mimoriadne zasadanie parlamentu, na ktorom budú poslanci rokovať o opozičnom návrhu na odvolanie premiéra, zvolal predseda NR SR Pavol Paška na sobotu o 18.30 h.

slovakia

left justify in out

Fico bude pokusu o odvolanie čeliť v tomto volebnom období už po tretí raz. Po prípadoch SPP a predaja emisií ho chce teraz opozícia zbaviť funkcie za údajné vytváranie korupčného systému. Podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze odovzdali dnes 33 poslanci. Pod návrhom na zvolanie schôdze sú podpísané všetky opozičné strany (SDKÚ-DS, OĽaNO, SaS, nezaradení poslanci) okrem Mostu-Híd a KDH. Aj tí by sa však na schôdzi mali zúčastniť.
     

"Smer-SD pod vedením Fica dlhodobo vytvára v našej krajine systém vedúci k podpore korupcie a klientelizmu a posúva demokraciu od západného typu k oligarchickej. Úzka skupina ľudí bohatne, väčšina obyvateľstva chudobnie," vyhlásil dnes predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.
     

Martin Chren (nezaradený) zdôraznil, že opozícia musí konať. "Čo je to za krajinu, v ktorej si musíte do nemocnice priniesť vlastný toaletný papier a ona zatiaľ vyhodí milión eur za predražené CT? Ide o celý systém nastavený tak, aby z neho mali finančné výhody príživníci, napojení na jednu politickú stranu. Neprejde deň, aby novinári nenašli jeden nový škandál," povedal s tým, že korupcia nikdy nebola tak blízko premiérovi, ako je teraz.
     

Šéf OĽaNO Igor Matovič je rád, že sa opozícia dokázala spojiť. "Systém vytvorený Smerom-SD nesie znaky organizovaného zločinu. Sme denne svedkami, ako vládna strana rozkráda Slovensko," odkázal.
     

Martin Poliačik (SaS) pripomenul, že v novembri 1989 všetci ľudia vedeli, čo nechcú. "Nechceli spoločnosť, v ktorej stranícka knižka bude viac ako zákon, známosti viac ako vzdelanie a kvalifikácia a nechceli spoločnosť, ktorá chráni silných a ubližuje slabým," podotkol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies