Schäuble: Grécko dosiahlo pri reformách veľký pokrok

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 16:50 • 2 min
Schäuble: Grécko dosiahlo pri reformách veľký pokrok

ATÉNY - Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble vo štvrtok ocenil pokrok gréckych reforiem a počas návštevy Atén oznámil založenie fondu, ktorý má uľahčiť tamojším podnikateľom prístup k úverom. Podľa medializovaných informácií Berlín plánuje Aténam ponúknuť finančnú injekciu pre drobných a stredných podnikateľov vo výške 100 mil. eur.

slovakia

left justify in out

"Pokrok, ktorý už Grécko dosiahlo pri obnovovaní rovnováhy a modernizácii ekonomiky, na mňa spravil veľký dojem," povedal Schäuble na konferencii, ktorú zorganizovala grécko-nemecká obchodná a priemyselná komora. "Dôverujeme tomu, čo Grécko robí ... samozrejme musíme trvať na tom, aby Grécko pokračovalo na ťažkej ceste plnenia dohodnutých reforiem," dodal Schäuble.

Grécka vládna koalícia v noci na štvrtok tesne schválila zákon, ktorý jej umožní presunúť tisíce zamestnancov štátu. Prijatie legislatívnej zmeny bolo pritom podmienkou na uvoľnenie tranže finančnej pomoci vo výške takmer 7 mld. eur od Európskej únie a Medzinárodného menového fondu. Zákon obsahuje pre Grécko veľmi kontroverzné plány na zmenu pracovného zaradenia alebo prepustenie až 25 tis. štátnych zamestnancov, najmä učiteľov a obecných policajtov, ktoré vyvolali týždeň trvajúcu sériu pochodov, protestov a štrajkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies