Saudská Arábia zaviedla 100 percentnú daň z "hriešnych" výrobkov: Tvrdia, že tento tovar človek nepotrebuje

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 09:50 • 2 min
Saudská Arábia zaviedla 100 percentnú daň z "hriešnych" výrobkov: Tvrdia, že tento tovar človek nepotrebuje

Saudská Arábia zaviedla 100 percentnú daň z tabakových výrobkov a energetických nápojov, nealkoholické nápoje zdanila 50 percentami.

slovakia

left justify in out

Saudská Arábia pristúpila k veľmi netradičnému kroku. Nakoľko má krajina dlhodobo problém s financovaním vlastných vládnych programov, rozhodli sa zaviesť 100 percentnú daň z tabakových výrobkov a energetických nápojov a 50 percentnú daň z nealkoholických nápojov. Predstavitelia štátu tvrdia, že ide o tovar, ktorý v skutočnosti vôbec nepotrebujeme.

 

V dôsledku neúmerného nárastu cien daných produktov v krajine sa niektorí svetoví výrobcovia rozhodli pre saudskoarabský trh vyrábať tovar so zníženým objemom, aby nárast cien pre zákazníka nebol natoľko prudký.

 

Miestny daňový úrad uviedol, že tento počin prinesie do štátnej pokladnice v už v priebehu šiestich mesiacov viac ako dve miliardy dolárov.

 

Podobný krok v súčasnosti zvažujú aj Spojené arabské emiráty. Toto zvyšovanie cien by sa však podpísalo na turizme, nakoľko Dubaj v poslednej dobe patrí k veľmi navštevovaným destináciám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies