Saudská Arábia popravila svojho princa, odsúdeného za zabitie počas šarvátky

NETKY.SK • 19 Október 2016, 05:50 • 2 min
Saudská Arábia popravila svojho princa, odsúdeného za zabitie počas šarvátky

RIJÁD - V saudskoarabskom kráľovstve v pondelok popravili princa z vládnucej kráľovskej rodiny, odsúdeného za zabitie muža počas šarvátky pred štyrmi rokmi v hlavnom meste Rijád. Oznámilo to dnes ministerstvo vnútra.

slovakia

left justify in out

Poprava princa Turkiho bin Saúda al-Kábira je mimoriadne zriedkavý prípad výkonu trestu smrti na členovi konzervatívnej vládnucej rodiny, informovala tlačová agentúra DPA.

 

Podľa saudskoarabských médií princ zabil muža v roku 2012. Jeho trest smrti potvrdili odvolací aj najvyšší súd.

 

Ďalší princ, ktorý reagoval na popravu ako prvý z vládnucej rodiny, správu o výkone trestu smrti privítal. "Je to boží zákon a zvyklosť nášho požehnaného kráľovstva. Bože, zmiluj sa nad vrahom a jeho obeťou," napísal princ Chálid al-Saúd na Twitteri.

 

Spolu s princom popravili v Saudskej Arábii tento rok podľa výpočtov DPA už 128 ľudí. Dňa 2. januára popravili na základe obvinení súvisiacich s terorizmom 47 ľudí vrátane prominentného šiitskeho duchovného, čo vyvolalo ostré protesty Iránu a ľudskoprávnych organizácií.

 

Saudská Arábia udeľuje tresty smrti za trestné činy, akými sú vražda, zabitie, ozbrojená lúpež, znásilnenie, obchod s drogami či čarodejníctvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies