SaS žiada obnovu konania v kauze emisie

NETKY.SK • 3 Január 2014, 10:45 • 2 min
SaS žiada obnovu konania v kauze emisie

BRATISLAVA - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) žiada obnovenie konania v kauze emisie. Informácie z uznesenia, ktorým polícia zastavila vyšetrovanie, podľa SaS zvyšujú podozrenie o spáchaní trestného činu.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia strany sú z policajného postupu šokovaní. SaS považuje zastavenie vyšetrovania, ku ktorému došlo pod kuratelou prokuratúry, za jasný dôkaz toho, že orgány činné v trestnom konaní pracujú pod tlakom politiky a politikov. „Toto konštatovanie sa zvlášť vyníma v súvislosti s kauzami, akými sú Hedviga Malinová alebo Jana Teleki. V týchto prípadoch sú roky šikanovaní občania v polohe trestne stíhaných osôb na základe obskúrnych obvinení,“ povedal podpredseda SaS Ľubomír Galko.

SaS žiada orgány činné v trestnom konaní, aby znova otvorili vyšetrovanie tohto vážneho podozrenia z korupcie a rozkrádania a dostali podozrivých pred súd. „Od ministra vnútra Roberta Kaliňáka a predsedu vlády Roberta Fica očakávame, že sa zdržia akýchkoľvek zásahov do vyšetrovania,“ povedal Galko. 

Denník Sme si cez infozákon vyžiadal uznesenie, ktorým polícia zastavila vyšetrovanie emisnej kauzy. V dnešnom vydaní uviedol, že keď v roku 2008 predávalo ministerstvo životného prostredia vedené Slovenskou národnou stranou emisie garážovej firme Interblue Group, predaj nepripravovali štátni úradníci, hoci na ministerstve mali odbor obchodovania s emisiami. Vyšetrovanie podľa Sme potvrdilo aj neštandardnú prípravu zmluvy. Podľa pravidiel ju mali schvaľovať právnici ministerstva, no ani tí ju podľa výpovedí nevideli. „Bolo celkom bežné, že sa predpisy nedodržiavali,“ vypovedala podľa Sme pracovníčka právneho odboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies