SaS si Liberálny dom ponechá, s financovaním nemá problém

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 11:39 • 2 min
SaS si Liberálny dom ponechá, s financovaním nemá problém

BRATISLAVA - Opozičná SaS sa ani po slabšom volebnom výsledku a straníckom rozkole, kedy rady liberálov opustilo viacero kľúčových členov, z Liberálneho domu odísť nechystá. Pre TASR to potvrdil šéf SaS Richard Sulík s tým, že strana nemá problém s financovaním štvorpodlažnej budovy v hodnote 2,5 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Náklady na prevádzku budovy totiž pomáhajú vykrývať aj podnájomníci. "Dom má štyri poschodia, my využívame len dve," vysvetlil Sulík, podľa ktorého politická strana musí mať solídne a slušné sídlo. "Nie sme tu na štyri roky, ale na dlhšie," uistil.

Dianie okolo Liberálneho domu spôsobilo rozruch v roku 2010. Šestnásť členov strany si 3. augusta 2010 založilo firmu Liberálny dom, s.r.o., ktorej cieľom bolo odkúpiť budovu na bratislavskej Priemyselnej ulici a prenajímať tam poslancom kancelárie. Po prevalení kauzy, do ktorej sa zapojila aj vtedajšia premiérka Iveta Radičová vyhlásením, že ide o úplný nonsens, aby zákonodarcovia používali peniaze daňových poplatníkov na financovanie kancelárií v dome, ktorý im patrí, musel Sulík ustúpiť.

SaS teda odkúpila od 16 straníkov podiely v celkovej hodnote 1,275 milióna eur, ktoré vložili do budovy a strana sa tak stala výlučným vlastníkom spoločnosti Liberálny dom, s.r.o. Použila na to štátny príspevok za voľby, časť si plánovala požičať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies