SaS sa ohradila voči tvrdeniam, že podporuje odchod Slovenska z EÚ

NETKY.SK • 19 Február 2017, 13:43 • 2 min
SaS sa ohradila voči tvrdeniam, že podporuje odchod Slovenska z EÚ

BRATISLAVA - Opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) sa ohradzuje voči lžiam, ktoré šíria niektoré ruské médiá.

slovakia

left justify in out

Tie podľa medializovaných informácií tvrdia, že SaS podporuje vystúpenie Slovenska z Európskej únie.

 

"Strana Sloboda a Solidarita nikdy nebola a nie je za vystúpenie Slovenska z Európskej únie a predseda Richard Sulík sa osobne niekoľkokrát vyjadril proti takémuto kroku," uviedli liberáli. Európska únia je podľa nich pre občanov životný priestor na národnú emancipáciu, ekonomický rozmach a ochranu ľudských práv, ktoré boli počas existencie takzvaného východného bloku pod vedením Sovietskeho zväzu brutálne pošliapavané.

 

Kritika predstaviteľov strany SaS k nadmernej európskej byrokracii, regulácii, centralizácii a zároveň slabej akcieschopnosti únie v bezpečnostných otázkach nemá podľa nich nič spoločné so slovenskými extrémistickými silami, ktoré volajú po vystúpení Slovenska z EÚ. "Tieto snahy hodnotíme ako nebezpečné populistické avantúry, ktorých dôsledkom by bolo zásadné poškodenie záujmov občanov Slovenskej republiky, ako aj slovenskej štátnosti, vyvíjajúcej sa v demokratickom rámci," dodala SaS.

 

Portál Pluska.sk uviedol, že ruské noviny Izvestija informujú o možnom vystúpení Slovenska z Európskej únie. Odvolávajú sa pritom na petíciu za vyhlásenie referenda, ktorú organizuje ĽSNS Mariana Kotlebu. Noviny tiež naznačujú, že odchod Slovenska z EÚ podporuje aj SaS.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies