Sankcie USA voči Iránu sú neakceptovateľné

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:23 • 2 min
Sankcie USA voči Iránu sú neakceptovateľné

Sankcie USA voči Iránu sú neakceptovateľné

slovakia

left justify in out

img

Rusko dnes označilo sprísnenie sankcií USA voči Iránu za porušenie medzinárodného práva a kritizovalo ich ako neprijateľné. "(Sankcie) veľmi sťažujú cestu ku konštruktívnemu dialógu s Teheránom," uviedol zdroj z ministerstva zahraničných vecí v Moskve agentúre Interfax.
Tieto obmedzujúce opatrenia podľa Moskvy postihli aj spoločnosti z tretích krajín, najmä z ropného a plynárenského odvetvia. Ruská federácia je blízkym obchodným partnerom Teheránu, pričom ruské firmy len nedávno dokončili prvú iránsku jadrovú elektráreň.
Rusko, ktoré má v OSN právo veta, však minulý týždeň podporilo výzvu Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) voči Iránu, aby vysvetlil mnohé dôkazy ohľadne jeho tajného jadrového programu. K sprísneniu sankcií voči islamskej republike zo strany USA, Veľkej Británie a Kanady došlo v pondelok večer práve kvôli znepokojivej správe MAAE.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies