Samsung uvedie Galaxy Note 4 na trh už tento týždeň

NETKY.SK • 24 September 2014, 12:29 • 2 min
Samsung uvedie Galaxy Note 4 na trh už tento týždeň

SOUL - Juhokórejský koncern Samsung uvedie svoj nový model Galaxy Note 4 na trh skôr, už koncom tohto mesiaca, a nie v októbri, ako pôvodne plánoval. Dôvodom je veľký úspech jeho rivala Apple, ktorý minulý víkend predal rekordných viac než 10 miliónov nových smartfónov iPhone 6. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

slovakia

left justify in out

Samsung oznámil, že Galaxy Note 4 sa objaví na pultoch v Južnej Kórei a v Číne už tento týždeň. A do konca októbra ho budú ponúkať obchody v ďalších 140 krajinách sveta. Juhokórejský koncern tak prvýkrát pri predaji nového modelu uprednostní čínsky trh pred ostatnými zahraničnými trhmi. Toto rozhodnutie odráža rastúci tlak čínskej konkurencie a jej lacnejších produktov.

 

Apple pritom zatiaľ svoj nový iPhone v Číne nepredáva. Americký rival Samsungu ho uviedol 19. septembra na trh v USA, Kanade, Austrálii, Británii, Francúzsku, Nemecku, Japonsku, Hongkongu, Singapure a v Portoriku a hneď za prvé tri dni predal viac ako 10 miliónov kusov.

 

Samsung je priekopníkom vo výrobe tzv. "fabletov", ktorých veľkosť sa pohybuje medzi smartfónom a tabletom. Prvý Galaxy Note predstavil zákazníkom v roku 2011. Tento produkt spolu so smartfónmi Galaxy S pomohol juhokórejskému koncernu pripraviť Apple o titul najväčšieho svetového predajcu inteligentných telefónov.

 

 

Podľa Samsungu Apple sa pri dizajne iPhone 6 a iPhone 6 Plus inšpiroval veľkosťou displeja jeho Samsungu Note. Faktom je, že americký rival zväčšil displej nových smartfónov. Na ilustráciu, iPhone 5 má 4,7-palcový displej, zatiaľ čo iPhone 5 už ponúka 5,5-palcový displej. Galaxy Note 4 bude mať 5,7-palcový displej, o niečo väčší ako iPhone. V USA sa začnú modely Galaxy Note 4 predávať 17. októbra.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies