Šampióni z Miami získali Allena a Lewisa, sľubujú si lepšie trojky

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 06:35 • 2 min
Šampióni z Miami získali Allena a Lewisa, sľubujú si lepšie trojky

Šampióni z Miami získali Allena a Lewisa, sľubujú si lepšie trojky - Ostatné športy Úradujúci majstri zámorskej basketbalovej NBA z Miami vykročia za obhajobou titulu v novej sezóne s dvojicou nových posíl - Rayom Allenom a Rashardom Lewisom. S oboma voľn

slovakia

left justify in out

img

Úradujúci majstri zámorskej basketbalovej NBA z Miami vykročia za obhajobou titulu v novej sezóne s dvojicou nových posíl - Rayom Allenom a Rashardom Lewisom. S oboma voľnými hráčmi vedenie Heat v stredu skompletizovalo kontrakty. Ich príchod znamená najmä posilnenie šampiónov v streľbe spoza trojkového oblúka.
      Práve 36-ročný rozohrávač Allen je historickým rekordérom v počte trojok a zároveň desaťnásobným účastníkom hviezdnej exhibície Allstars. V roku 2008 sa tešil zo zisku titulu s Bostonom Celtics, ktorým však nepristúpil na dvojročnú zmluvu za 12 miliónov dolárov a radšej uprednostnil možnosť pridať sa k stáliciam LeBronovi Jamesovi a Dwyanovi Wadeovi. Od jeho príchodu si floridský tím sľubuje najmä zlepšenie trojkovej bilancie, v ktorej bol v uplynulej sezóne až na 10. mieste v profilige.
      Bohaté, už 14-ročné skúsenosti v súťaži má aj o štyri roky mladší krídelník Lewis, ktorý naposledy s Allenom hral v drese Seattle Supersonics v rokoch 2003 až 2007. V ich záverečnej spoločnej sezóne mali v priemere na zápas až 48,8 bodov. Navyše tiež sa ráta medzi úspešných špecialistov na ďalekonosné strely. Do Miami sa dostal z New Orleansu Hornets, kam prestúpil z Washingtonu Wizards. Po dvoch sezónach strpčovaných zraneniami verí, že sa mu podarí s Heat po prvý raz v kariére získať majstrovský primát. Údajne tiež tejto túžbe obetoval finančne lepšiu ponuku od iného klubu. Obhajcovia majú zatiaľ zazmluvnený trinásťčlenný káder, dva posty sú ešte voľné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies