Samovražedný útočník zranil v Nigerií osem ľudí

NETKY.SK • 2 Január 2015, 10:48 • 2 min
Samovražedný útočník zranil v Nigerií osem ľudí

KADUNA - Osem ľudí dnes utrpelo zranenia pri útoku samovražedného atentátnika, ktorý sa odpálil pred vchodom do kostola počas novoročnej bohoslužby v meste Gombe na severovýchode Nigérie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Dnes ráno, keď bol počas novoročnej omše kostol plný ľudí, pokúsil sa tam dostať samovražedný útočník, ktorý sa priviezol na motocykli. Potom, ako ho stráže pred kostolom zastavili, odpálil nálož, ktorú mal pripevnenú na tele, a zranil osem ľudí," uviedol predstaviteľ nigérijského Červeného kríža.
      

K zodpovednosti za tento útok sa zatiaľ nikto neprihlásil. V Gombe, ktoré je zároveň hlavným mestom rovnomenného nigérijského štátu, ide už o druhý útok v priebehu dvoch dní a štvrtý za ostatné dva mesiace. V stredu sa cieľom samovražedného bombového útoku stali miestne kasárne.
      

Sunnitskí džihádisti z organizácie Boko Haram, ktorí chcú na severe Nigérie založiť kalifát, väčšinou útočia v troch severovýchodných štátoch Borno, Adamawa a Yobe, ale ich bomby často vybuchujú aj v iných častiach krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies