Samovražedný atentát deň po voľbách - päť mŕtvych

NETKY.SK • 13 Máj 2013, 10:03 • 2 min
Samovražedný atentát deň po voľbách - päť mŕtvych

ISLAMABAD - Najmenej päť ľudí prišlo o život a ďalších približne 80 utrpelo zranenia pri dnešnom samovražednom atentáte, ktorého terčom bol policajný veliteľ oblasti na juhozápade Pakistanu.

slovakia

left justify in out

Podľa policajných zdrojov páchateľ aktivoval zhruba 1500 kilogramov výbušniny, nastraženej v automobile odstavenom v blízkosti rezidencie policajného veliteľa v Kvéte, hlavnom meste provincie Balúčistán. 

Pri explózii zahynuli dvaja civilisti, dvaja príslušníci polovojenských pohraničných jednotiek a jeden policajt. Osem desiatok ľudí, z toho 27 policajtov, bolo zranených, spresnil pre agentúru DPA policajný dôstojník Fajz Muhammad, podľa ktorého policajný veliteľ vyviazol z útoku nezranený.

K útoku sa bezprostredne nikto neprihlásil. V provincii Balúčistán sú však veľmi aktívni ozbrojenci z hnutia Taliban a separatisti z kmeňa Balúčov, ktorí sporadicky útočia na bezpečnostné zložky v regióne.

Útok v Kvéte sa odohral len deň po parlamentných voľbách v Pakistane, ktoré poznamenalo násilie: v sobotu, v deň hlasovania, v prestrelkách a bombových útokoch prišlo o život najmenej 28 ľudí. Násilie sprevádzalo aj predvolebnú kampaň.

Tohtoročné parlamentné voľby boli prvým odovzdaním moci medzi civilnými vládami v krajine. O bezpečnosť 86 miliónov oprávnených voličov sa vo volebných miestnostiach v celej krajine staralo 600.000 ochrankárov, vrátane tisícov vojakov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies