Podnikateľ premenil svoje kancelárie na nemocničné oddelenie

NETKY.SK • 30 Júl 2020, 10:21 • 2 min
Podnikateľ premenil svoje kancelárie na nemocničné oddelenie

SÚRAT - Indický podnikateľ Kadar Šaich, ktorý sa uzdravil z nákazy novým koronavírusom, premenil svoje kancelárske priestory na 85-lôžkové zariadenie, kde poskytujú bezplatné liečbu chudobným ľuďom. V stredu o tom informovala tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Pandémia koronavírusu sa stále v druhom najľudnatejšom štáte na svete prudko šíri: celkový počet prípadov nákazy presiahol v stredu 1,5 milióna a zaznamenali aj celkovo takmer 35.000 úmrtí.

 

Zhrozený z cien súkromných kliník

Štátne nemocnice majú problém zvládať infikovaných pacientov, a tak Šaich strávil minulý mesiac 20 dní na súkromnej klinike v západoindickom meste Súrat v štáte Gudžarát - a bol zhrozený z účtu.

 

"Cena za liečbu v súkromnej nemocnici bola obrovská. Ako by si takúto liečbu mohli dovoliť chudobní ľudia?" povedal developer a obchodník s nehnuteľnosťami Šaich pre AFP.

 

"Tak som sa rozhodol niečo urobiť a prispieť do boja proti smrtiacemu vírusu," dodal.

 

 

Keď sa už Šaich postavil na nohy, vybavil na miestnych úradoch povolenie prestavať svoje kancelárske priestory s rozlohou 2800 štvorcových metrov.

 

Vláda poskytuje a platí personál, zdravotnícke vybavenie, prístroje a lieky, pričom Šaich nakúpil lôžka a znáša náklady na posteľnú bielizeň a elektrinu.

 

Každý môže byť prijatý, bez ohľadu na "kastu, presvedčenie či vierovyznanie", dodal podnikateľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona