Samovražedné atentátničky zaútočili na vojakov v Mósule, útok si zatiaľ vyžiadal jeden ľudský život

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 09:52 • 2 min
Samovražedné atentátničky zaútočili na vojakov v Mósule, útok si zatiaľ vyžiadal jeden ľudský život

MÓSUL - Dve samovražedné bombové atentátničky ukrývajúce sa v skupine utekajúcich civilistov zaútočili dnes ráno na irackých vojakov v Mósule.

slovakia

left justify in out

Zabili jedného vojaka a niekoľko ďalších zranili, informuje agentúra AP. Podľa polície išlo o najnovší útok Islamského štátu (IS) v čase, keď iracké sily obkolesujú posledné miesto odporu, ktoré militanti držia v centre mesta. Ich pozície sa rýchlo oslabujú a v súčasnosti kontrolujú iba niečo vyše štvorcového kilometra v historickom Starom meste.

 

V minulých troch dňoch došlo k štyrom podobným útokom na irackých vojakov, ktorí zvádzajú prudké boje s militantmi v uliciach. Pred bojmi utekajú stovky civilistov.

Dnešný útok atentátničiek sa udial v oblasti zničenej Veľkej Núrího mešity. Minulý týždeň armáda prevzala kontrolu nad touto mešitou ako niekdajším významným symbolom IS. Iracký premiér Hajdar Abádí následne ohlásil koniec samozvaného kalifátu IS, ktorý táto organizácia vyhlásila práve z uvedenej mešity.

 

Historickú Veľkú Núrího mešitu, ktorá bola známa šikmým minaretom z 12. storočia, IS vyhodil 21. júna do vzduchu, čo iracká vláda označila za znamenie blížiacej sa porážky tejto organizácie v Mósule.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies