Pochod študentov za budúcnosť klímy pokračuje aj na Slovensku

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 16:33 • 2 min
Pochod študentov za budúcnosť klímy pokračuje aj na Slovensku

BRATISLAVA - Po Veľkej noci je na pláne ďalšie podujatie organizátorov Fridays For Future Slovensko. Jeho cieľom je presvedčiť najvyššie vládne elity, aby sa zhodli na presadení nových opatrení v rámci ochrany životného prostredia.

slovakia

left justify in out

Počas dnešného dňa sa dokonca stretli aj s prezidentom SR Andrejom Kiskom, ktorý túto iniciatívu u mladých študentov podporuje a súhlasí s nimi vo viacerých otázkach. V rámci Slovenska sa dá tiež hovoriť o ochrane klímy. So študentmi diskutoval najmä o ťažbe uhlia na hornej Nitre a výrube lesov. 

 

"Povinnosťou našej generácie je odovzdať planétu minimálne v takom stave, ako sme ju dostali. To, žiaľ, v týchto dňoch vôbec neplatí. Globálne otepľovanie, problém s plastami, problémy so znečisťovaním našej prírody sú obrovské," poznamenal prezident.

 

img

 

Ďalšie podujatie Fridays For Future je naplánované na 26. apríla v Bratislave. "Akčný deň sa začne študentským štrajkom Fridays For Future, bude pokračovať diskusným plénom na Univerzite Komenského v Bratislave, slávnostnou cyklojazdou organizácie Critical Mass a skončí podvečerným zhromaždením na Námestí SNP," opísala celodenný program podujatia jedna z organizátorov Emma Zajačková.

 

 

V máji by sa mal zopakovať celosvetový štrajk za budúcnosť klímy. Medzi požiadavky iniciatívy patrí plne si pripustiť vážnosť situácie a označiť riešenie klimatickej krízy za prioritu. ide hlavne o postupné znižovanie škodlivých látok v ovzduší, zastavenie finančnej dotácie uhoľnému priemyslu a do roku 2030 prestať všade na svete ťažiť uhlie. 

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies