Saint-Étienne kúpilo hranaté bránkové žrde z Hampden Parku

NETKY.SK • 11 Október 2013, 18:39 • 2 min
Saint-Étienne kúpilo hranaté bránkové žrde z Hampden Parku

SAINT-ÉTIENNE - Účastník najvyššej francúzskej futbalovej súťaže Ligue 1 AS Saint-Étienne v piatok potvrdil, že zakúpil slávne hranaté bránkové žrde z Hampden Parku. Tieto žrde sú symbolom prehry francúzskeho klubu 0:1 vo finále Európskeho pohára 1976 s Bayernom Mníchov. Hranaté tyče využíval glasgowský štadión v rokoch 1903 až 1987, potom ich zakázala Medzinárodná futbalová federácia (FIFA).

slovakia

left justify in out

Priaznivci AS Saint-Étienne veria, že nebyť nezvyčajnej bránkovej konštrukcie, ktorú v zápase opečiatkovali Dominique Bathenay a Jacques Santini, ich tím by spomínané finále vyhral.

Aby si mohol desaťnásobný francúzsky majster priviezť žrde do múzea, ktorého otvorenie je naplánované na 21. decembra, musel zaplatiť 20 000 eur. Doteraz boli uložené v Múzeu škótskeho futbalu priamo v Hampden Parku. "Na tomto projekte pracujeme už viac ako 10 rokov," povedal prezident Saint-Étienne Roland Romeyer. "Tieto hranaté žrde sú symbolom finále z roku 1976, ktoré vytvorilo silné puto medzi francúzskym ľudom a našim klubom. Každý si pamätá pochod na Champs-Élysées. Dostaneme ich v krátkom čase a k udalosti pripravujeme aj malú slávnosť," dodal Romeyer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies