Sagan skončil na klasike v Gente na druhom mieste

NETKY.SK • 27 Február 2016, 16:59 • 2 min
Sagan skončil na klasike v Gente na druhom mieste

GENT - Slovenský cyklista Peter Sagan v službách stajne Tinkoff obsadil na sobotňajších pretekoch Omloop Het Nieuwsblad v okolí belgického Gentu druhé miesto.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majster sveta sa na trati flámskej klasiky, ktorá merala 200,8 km, dlho držal v popredí a záverečnom špurte ho predstihol len domáci jazdec Greg Van Avermaet. Tretí skončil ďalší Belgičan Tiesj Benoot.

 

Všetci traja plus Brit Luke Rowe a Francúz Alexis Gougeard boli v skupine, ktorá si 40 km pred cieľom vytvorila pred hlavným pelotónom 50-sekundový náskok. Pelotón napriek enormnej snahe dostihol skupinu až tesne pred cieľom. Sagan si pred špurtom dával pozor, aby mu neušiel Benoot. Ponúknutý priestor však využil Van Avermaet a vyhral o pol kolesa pred Slovákom.

 

"Ja až tak často nevyhrávam, takže dnešný úspech mal veľmi potešil. Bola to prvá klasika v Belgicku v tomto roku a ja som šťastný, že som ju vyhral. Ak by som si mal z programu klasík vo Flámsku vybrať jednu, tak je to práve tá dnešná v Gente," povedal v cieli Van Avermaet.

 

V nedeľu je na programe klasika Kuurne – Brusel – Kuurne, na štarte o 11.00 h bude stáť aj Peter Sagan.

 

výsledky:

1. Greg Van Avermaet (Belg./BMC Racing) 4:54:12 h, 2. Peter SAGAN (SR/Tinkoff), 3. Tiesj Benoot (Belg./Lotto Soudal), 4. Luke Rowe (V.Brit./Sky) - všetci čas ako víťaz, 5. Alexis Gougeard (Fr./AG2R La Mondiale) +6, 6. Jens Debusschere (Belg./Lotto Soudal), 7. Adrien Petit (Fr./Direct Energie), 8. Edward Theuns (Belg./Trek-Segafredo), 9. Jasper Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), 10. Matthieu Ladagnous (F./FDJ) - všetci +9



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies