Sabadka v šoku, že musí odísť od nedokončenej práce

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 16:24 • 2 min
Sabadka v šoku, že musí odísť od nedokončenej práce

BRATISLAVA - Trénera žien Slovenska Petra Sabadku informácia o piatkovom odvolaní správnou radou Slovenského zväzu hádzanej (SZH) nepríjemne prekvapila.

slovakia

left justify in out

"Dostal som správu, že ma odvolali z funkcie spolu s realizačným tímom. Nepoznám dôvody, pre ktoré sme museli predčasne skončiť a odísť od rozrobenej práce. Rozhodnutie akceptujem, zväz má na to právo," povedal na úvod rozhovoru pre agentúru SITA zaskočený Sabadka a pokračoval: "Som v šoku najmä z dôvodu, že družstvo za posledné obdobie ukázalo výkonnostný rast a išlo správnym smerom. Je pravdou, že sme sa nepostarali o senzáciu prebojovaním na majstrovstvá sveta, ale konečne sme hrali aspoň dvojzápas play-off. Navyše, mali sme pred sebou ďalšiu výzvu."

Tou je nepochybne účasť Sloveniek na vrcholnom podujatí, na ktorom neštartovali od roku 1995. "Nedávny žreb kvalifikácie ME 2014 nám doprial do skupiny aj hráčky Islandu, ktoré sú v porovnaní s Rumunkami kvalitatívne prijateľnejšími súperkami. Cítili sme obrovskú príležitosť konečne sa kvalifikovať na významný turnaj. Bola to pre nás obrovská športová výzva s oveľa reálnejšou šancou postúpiť."

Sabadka strávil vo funkcii necelé dva roky. "Chcem poďakovať realizačnému tímu i hráčkam, teda všetkým, ktorí sa podieľali na tom, ako sme sa v uplynulom období prezentovali. Momentálne to cítim tak, že odchádzame od nedokončenej práce. Darila sa nám aj spolupráca s mládežníckymi družstvami. Odvolanie vnímam preto aj z pohľadu prerušenia koncepčnej práce ženskej reprezentačnej zložky."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies