Influenceri hovoria o sebaláske: Čo to vlastne znamená?

NETKY.SK • 10 September 2020, 16:31 • 2 min
Influenceri hovoria o sebaláske: Čo to vlastne znamená?

Predtým, ako je človek schopný to praktizovať, najskôr musí pochopiť, čo to znamená. Čo je sebaláska alebo Self-Love a prečo sa mnohí vplyvní influenceri o nej snažia hovoriť?

slovakia

left justify in out

Influencerky už majú po krk dokonalosti. Moje telo je normálne, zdôrazňujú a snažia sa už istý čas zaviesť trend sebalásky.

 

V skratke

Sebaláska je stav ocenenia seba samého, ktorý rastie z činov podporujúcich náš fyzický, psychický a duchovný rast. 

 

Sebaláska znamená vážiť si svoje blaho a šťastie, znamená starať sa o svoje vlastné potreby a neobetovať svoje blaho, aby si potešila ostatných. Sebaláska znamená neuspokojiť sa s menej, ako si zaslúžiš ale zároveň prijímať neúspech s pokorou a pracovať na sebe ďalej.

 

Sebaláska môže pre každého človeka znamenať niečo iné, pretože každý máme veľa rôznych spôsobov starostlivosti o seba. Zistiť, ako vyzerá sebaláska pre vás ako jednotlivca, je dôležitou súčasťou vášho duševného zdravia.

 

Pre začiatočníkov to môže znamenať:

1. Rozprávať sa s láskou o sebe 

2. Stanovenie priorít

3. Dáte si pauzu od vlastného úsudku (som škaredý/á, som neúspešný/á…)

4. Dôverovať si

5. Byť verný sám sebe

6. Byť k sebe milý

7. Stanovenie zdravých hraníc

8. Odpustenie si, keď nie si k sebe pravdivý alebo milý

9. Pre mnohých ľudí je sebaláska ďalším spôsobom, ako hovoriť o starostlivosti o seba. Aby sme sa mohli venovať starostlivosti o seba, často sa musíme vrátiť k základom

10. Sebaláska znamená prijať seba samého takého, aký si v tejto chvíli pre všetko, čím si. Znamená to akceptovať svoje emócie také, aké sú, a dať na prvé miesto fyzickú, emocionálnu a duševnú pohodu.

 

Ako a prečo praktizovať sebalásku

Takže teraz vieme, že sebaláska vás motivuje robiť zdravé rozhodnutia v živote. Keď si seba veľmi vážite, je pravdepodobnejšie, že si vyberiete veci, ktoré vám prospievajú. Tieto veci môžu mať formu zdravého stravovania, cvičenia alebo zdravých vzťahov.

 

Kto sú Self-Love influenceri?

Sociálne médiá sú všade. A rovnako ako tradičné médiá, aj tu ide často o priestor pre značky a celebrity, aby nám predali svoje ambície výmenou za náš zmysel pre vlastnú hodnotu. 

 

Existuje však rastúci kmeň vplyvných influencerov, ktorí pomocou svojich platforiem odmietajú predstavy o dokonalosti výmenou za radikálnu novú verziu sebalásky. Hovoria najmä o tom, ako prijať svoju postavu, postavenie v spoločnosti či horšiu pleť...

 

Zoznámte sa s influencermi, ktorí presiahli svoje úlohy odborníkov na krásu, jedlo a wellness, aby do svojho obsahu vplietli silné posolstvo sebalásky a pozitivitu.

 

Nabela je guru krásy s viac ako miliónom sledovateľov na Instagrame. Bangladéšanka-Američanka je šampiónkou sebalásky už od svojich začiatkov, keď zverejňovala návody na makeup na Youtube. Hovorí o tom, že nie je nič zlé na tom, že sa v súčasnosti oslávime takí, akí sme, bez ohľadu na to, kde na našej ceste za zdravším životom sa nachádzame.

 

 

Lee Tilghman trpela poruchou stravovania teraz hovorí otvorene o svojej ceste k zdravšiemu vzťahu k jedlu a je zástankyňou intuitívneho stravovania. Zdieľa tipy a recepty na jedlá, povzbudzuje múdre slová a všeobecne dobrú náladu a prístupom k urýchlenému svetu: „Musíme byť iniciatívni a pamätať na to, že je v poriadku robiť prestávky, odhlásiť sa, prezimovať, odpočívať, povedať nie, nezdieľať, byť ticho, nevedieť, čo sa deje stále.“

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lee Tilghman (@leefromamerica),

 

“Fitstagram“ bol kedysi exkluzívnou doménou fitness modelov a modeliek. Joanne Encarnacion sa úprimne a s humorom vzpiera tomuto dohovoru a povzbudzuje nás, aby sme boli zdravší pre seba a svojich blízkych - nie pre imidž na Instagrame. Jej zameranie na zdravie však nekončí iba pri fyzickom. Medzi selfie snímkami bez filtra, odporúčaniami na čítanie a rozkošnými zábermi svojej rodiny sa delí o poznatky o dôležitých emocionálnych a duchovných dimenziách blahobytu. Obhajuje radikálnu, neopomenutelnú sebalásku.

 

 

Človek nevyzerá ako figurína, poukazujú Karinairby a Ariella na svojom instagrame.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa KARINA🦄IRBY (@karinairby),

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ariella Nyssa (@ariellanyssa),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona