S blížiacimi sa vianočnými sviatkami polícia posilní hliadky na cestách

NETKY.SK • 16 December 2015, 07:01 • 2 min
S blížiacimi sa vianočnými sviatkami polícia posilní hliadky na cestách

BRATISLAVA - Polícia sa pripravuje na vianočné sviatky, preto už v období pred Vianocami posilní hliadky na celom území Slovenska. Do opatrení na zvýšenie bezpečnosti sú zapojení okrem dopravných policajtov aj poriadkoví a železniční policajti. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

Predvianočné obdobie je podľa jej slov typické ruchom v uliciach a v nákupných centrách. Vianočné trhy i nákupy darčekov vyháňajú do ulíc viac chodcov. Mnohí sú nervózni a nesústredení. Prechádzajú mimo priechod pre chodcov a na priechode sa neriadia podľa svetelnej signalizácie. "Viac policajtov bude na bezpečnosť najzraniteľnejších dohliadať najmä v blízkosti priechodov pre chodcov a železničných priecestí, ale aj v okolí nákupných centier. Skontrolujú však aj používanie reflexných prvkov cyklistami a chodcami za zníženej viditeľnosti," priblížila Baloghová.

 

Dopravní policajti zas budú riadiť a usmerňovať premávku na križovatkách a cestách. "Aby sa netvorili kolóny, už v tomto období zabezpečujú priepustnosť cestných ťahov," doplnila. Hliadky dopravnej a poriadkovej polície sa podľa jej slov v týchto dňoch zameriavajú aj na kontrolu stavu pneumatík a ich použitie v zimnom období. "Podľa operatívnej situácie budú policajti rozmiestnení najmä na miestach, kde je zvýšené riziko vzniku dopravných nehôd a kolízií. Odporúčame vodičom, aby prispôsobili jazdu svojim schopnostiam, a ak treba aj znížili rýchlosť. Zvýšenie vzdialenosti medzi vozidlami znižuje riziko vzniku kolízií a nehôd. Nezabúdajte, za zníženej viditeľnosti treba použiť stretávacie svetlá, prípadne hmlové svetlá, denné svietenie je nedostatočné," zdôraznila.

 

Zvýšené kontroly sa zamerajú aj na dodržiavanie povinností vodičov, spôsob jazdy, zákaz telefonovania za volantom, ako aj zákaz požívania alkoholu a iných návykových látok počas jazdy. "Je v záujme každého vodiča, aby jazdil bezpečne, a tak, aby neohrozil a neobmedzil seba ani ostatných účastníkov cestnej premávky," doplnila Baloghová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies