Ryanairu hrozí v Taliansku pokuta do 5 miliónov eur. Alebo aj 10-tisíc

NETKY.SK • 4 December 2017, 21:39 • 2 min
Ryanairu hrozí v Taliansku pokuta do 5 miliónov eur. Alebo aj 10-tisíc

RÍM - Írskej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair hrozí v Taliansku pokuta do výšky 5 miliónov eur. Dôvodom je, že aerolínie neposkytli dostatočné informácie cestujúcim, ktorých sa dotklo rozsiahle rušenie letov. Uviedol to v pondelok taliansky protimonopolný úrad AGCM.

slovakia

left justify in out

V polovici septembra Ryanair oznámil, že musí zrušiť v nasledujúcich týždňoch desiatky letov denne, najmä pre zvýšené čerpanie dovoleniek pilotmi a palubným personálom. To skomplikovalo život tisíckam cestujúcich, ktorí museli nečakane meniť svoje plány.

 

Taliansky protimonopolný úrad AGCM uviedol, že v tom období írskej spoločnosti nariadil, aby poskytla talianskym pasažierom, ktorých sa rušenie letov dotklo, informácie o všetkých možnostiach. V takýchto prípadoch majú cestujúci právo na vrátenie peňazí či ponúknutie náhradného letu zdarma, ako aj možnosť žiadať o finančnú kompenzáciu.

 

Na nariadenie však Ryanair v stanovenej lehote nereagoval a úrad spustil voči aerolíniám konanie. "Procedúra, ktorú sme začali, by mohla viesť k udeleniu sankcie, ktorá sa pohybuje v rozmedzí od 10 000 do 5 miliónov eur," uviedol AGCM.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies