Ružomberok to dotiahol najďalej, Hrnčár by si želal vypredané aj v ligových zápasoch

NETKY.SK • 4 August 2017, 12:57 • 2 min
Ružomberok to dotiahol najďalej, Hrnčár by si želal vypredané aj v ligových zápasoch

Ružomberok - MFK Ružomberok dosiahol postupom do 3. predkola najlepší výsledok spomedzi slovenských futbalových klubov v Európskej lige UEFA 2017/2018. V ňom už nestačil na favorizovaný anglický FC Everton, ktorému podľahol dvakrát o jediný gól.

slovakia

left justify in out

Zverenci Norberta Hrnčára vo štvrtkovej domácej odvete dlho držali postupové šance nažive, za bezgólového stavu im stačilo skórovať len raz, aby si vynútili aspoň predĺženie. V druhom polčase bol najbližšie Kristi Qose, no nedostal sa ani k zakončeniu, jeho prienik do pokutového územia zastavil obranný zákrok hostí. Táto situácia ako keby symbolizovala odvetné stretnutie, Ružomberčania mali náznaky, ale nevypracovali si vyložené príležitosti. Nádeje zmaril inkasovaný gól z kopačky Dominica Calverta-Lewina desať minút pred koncom riadneho hracieho času.

 

"Som rád, že slová o tom, ako sa chceme pobiť o postup, neboli len frázami, ale stali sa zápasovou realitou. Oba súboje sme spravili vyrovnanými. Vo veľkej časti dvojzápasu sme boli rovnocenným partnerom, Everton sa musel na postup tvrdo narobiť. Škoda nedotiahnutých vecí v šestnástke a okolo nej, tam nám chýbalo viac pokoja a možno aj kvality. Tréner hostí Ronald Koeman sa vyslovil, že sme boli náročný protivník. Neviem, či to bola len zdvorilostná fráza, ale myslím si, že aj realita. Z hľadiska klubovej histórie Ružomberka to bol sviatok, tak to bolo vnímané aj v celom klube," zhodnotil Hrnčár odvetu.

 

"Je to naozaj veľký úspech, od upratovačky po pána majiteľa si to tu každý uvedomuje. Prídeme so vztýčenou hlavou a pozrieme sa do očí s čistým svedomím," potvrdil striedajúci útočník Miloš Lačný. "Myslím si, že sme sa vyrovnali hráčom Evertonu, aj keď kvalitatívne sú možno od nás inde. Premier League je Premier League a slovenská liga je slovenská liga. Nemáme sa za čo hanbiť, vypadli sme so cťou," zdupľoval kapitán Dominik Kružliak.

 

ŠK Slovan Bratislava aj AS Trenčín sa z EL porúčali už v druhom predkole, do nasledujúceho sa prebojoval iba MFK po obrate s Brannom Bergen. Ďalší obrat už nepridal, ale Hrnčár zhodnotil celkové účinkovanie Liptákov v kvalifikačnej časti druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže ešte pozitívnejšie než štvrtkovú rozlúčku s ňou.

 

"Keby sa niekto spýtal pred začiatkom Európskej ligy, ktoré zo slovenských mužstiev v nej vydrží najdlhšie, boli by sme na poslednom mieste, koho by tipovali. Prešli sme cez dvoch nasadených - cez Vojvodinu Novi Sad a Bergen - a hrali sme rovnocennú partiu s Evertonom. Je dôvod na pozitívne zhodnotenie. Európska liga, aj keď trvala krátko, bola úžasná. Spravíme všetko, aby sa to o rok opakovalo. Štadión bol trikrát vypredaný, čo svedčí samo o sebe. Diváci boli fantastickí, veľmi by som si prial, aby sme zažili niečo takéto aj na ligových zápasoch. Celý futbal by to posunulo dopredu, možno by aj hodnotenie duelov bolo pozitívnejšie a bolo by sa na čo pozerať," uzavrel ružomberský tréner.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies