AKTUALIZOVANÉ Rusom sa podarilo odhaliť skutočné zámery USA v Sýrii, využívajú teroristov vo svoj prospech

NETKY.SK • 19 December 2017, 09:30 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Rusom sa podarilo odhaliť skutočné zámery USA v Sýrii, využívajú teroristov vo svoj prospech

MOSKVA – Podpredseda výboru Štátnej dumy pre obranu Jurij Švytkin informoval, že americké záujmy v Sýrii nemajú mierový charakter, práve naopak, cvičia si tu bojovníkov, ktorých chcú využiť vo svoj prospech.

slovakia

left justify in out

V sobotu Ruské Centrum pre zmierenie znepriatelených strán v Sýrii informovalo, že v blízkosti utečeneckého táboru pri sýrskom meste al-Hašek, Američania vytvorili náborový tábor bojovníkov s cieľom ovplyvňovať verejnú mienku a vytvoriť spoločenské zriadenie, ktoré by im v tomto regióne vyhovovalo. Vytvárajú tu nový ozbrojený útvar Nová sýrska armáda vedenú americkými inštruktormi.

 

“Oni, ako sa predpokladalo, rukami teroristov Islamského štátu sa snažia manipulovať aj verejnou mienkou ľudí a páchajú teroristické útoky. Tým sa snažia prinútiť tie alebo iné štáty k spoločenskému zriadeniu, výhodnému pre nich,” povedal Švytkin RIA Novosti.

 

Predseda výboru taktiež podotkol, že americká armáda určite nemá v pláne opustiť Sýriu. Takýmto spôsobom si chce upevniť svoju pozíciu v krajine. “A svoju prítomnosť si pre svetovú verejnosť môžu zabezpečiť opäť tou istou dobrou výveskou boja proti terorizmu, hoci ho samy podporujú,” zdôraznil poslanec.

 

“A samozrejme pomocou Islamského štátu sa pokúšajú ukázať absenciu potrebných úspechov ruského letectva v Sýrii spolu s (ozbrojenými silami) Sýrskej arabskej republiky,” vyjadril sa člen parlamentu. 

 

Americký Pentagon na svoju obranu reagoval, že vojaci americkej armády sa v Sýrii zdržujú len kvôli tomu, aby uštedrili definitívnu porážku IS a pomohli v krajine stabilizovať situáciu. Prítomnosť vojakov USA bude pretrvávať dovtedy, pokým neskončia operácie proti teroristickej skupine, pričom budú plne podporovať sýrske demokratické sily a miestnych spojencov.

 

Napriek nedávnym správam, ktoré naznačujú, že americká podpora sýrskych demokratických jednotiek (SDF) by mohla byť obmedzená, Pahon vo svojom prejave uistil, že Spojené štáty budú aj naďalej spolupracovať so SDF a ostatnými miestnymi silami, aby došlo k naplneniu cieľa a to zabezpečiť bezpečnosť v Sýrii a miestnych obyvateľov oslobodiť od útlaku IS. Minister obrany James Mattis taktiež v piatok uviedol, že americká vojenská misia v Sýrii bola prekonfigurovaná s cieľom podporiť diplomatické ciele v krajine na základe ženevského procesu pod vedením OSN zameraného na ukončenie sýrskej občianskej vojny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies