Ruským leteckým spoločnostiam hrozí bankrot

NETKY.SK • 10 Júl 2012, 04:47 • 2 min
Ruským leteckým spoločnostiam hrozí bankrot

Ruským leteckým spoločnostiam hrozí bankrot - Doprava Ruským aerolíniám hrozí bankrot, varovala Asociácia ruských leteckých spoločností. Informoval o tom dnes ruský ekonomický denník Kommersant.

slovakia

left justify in out

img

Ruským aerolíniám hrozí bankrot, varovala Asociácia ruských leteckých spoločností. Informoval o tom dnes ruský ekonomický denník Kommersant.
      Celkové straty najväčších 35 ruských aerolínií dosiahli v minulom roku 14,5 miliardy rubľov (357,08 milióna eur). Z týchto spoločností 22 skončilo v roku 2011 v strate, zatiaľ čo rok predtým ešte zaznamenali zisk.
      Nepriaznivé výsledky pritom zaznamenávajú firmy v období, keď ruský trh s leteckou dopravou rastie. Za minulý rok dosiahol trh rast o 11 % a v 1. polroku tohto roka medziročne o 20 %, dodala asociácia, ktorá združuje vyše 100 aerolínií v Rusku.
      Hlavnou príčinou strát je podľa nej nekontrolovaný rast cien palív a nákladov na údržbu. Zatiaľ čo ceny leteniek sa minulý rok zvýšili v priemere o 11,8 %, ceny palív vzrástli až o 30,7 %. Ešte prudšie rástli v posledných piatich rokoch náklady na údržbu strojov.
      Rastúce ceny najviac ohrozujú regionálne letecké spoločnosti, no podľa asociácie by sa mohli udržať nad vodou, ak vláda zruší v prípade vnútroštátnych letov daň z pridanej hodnoty a clá na dovoz menších lietadiel s kapacitou do 72 sedadiel. Tento krok vláda podľa nedávnych informácií premiéra Dmitrija Medvedeva aj plánuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies