Ruský útok dronmi v Odeskej oblasti na Ukrajine si vyžiadal jednu obeť

NETKY.SK • 6 September 2023, 09:00 • 2 min
Ruský útok dronmi v Odeskej oblasti na Ukrajine si vyžiadal jednu obeť

KYJEV - Jedna osoba prišla v stredu skoro ráno o život pri ruskom útoku dronmi na prístavnú oblasť v Odeskej oblasti na juhu Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Tamojší šéf vojenskej správy Oleh Kiper v aplikácii Telegram oznámil, že nočný útok trval najmenej tri hodiny a zameral sa na okolie prístavného mesta Izmail"Nanešťastie, jedna osoba prišla o život," povedal Kiper a spresnil, že išlo o pracovníka v poľnohospodárstve, ktorý utrpel vážne zranenie a zomrel v nemocnici.

 

Škody a požiare podľa Kipera zaznamenali vo viacerých sídlach. Poškodená bola prístavná a poľnohospodárska infraštruktúra vrátane administratívnych budov.

 

Prístav Izmail na rieke Dunaj sa nachádza blízko hraníc s Rumunskom, ktoré je členskou krajinou NATO. Prístav sa stal hlavnou cestou na vývoz ukrajinských výrobkov po tom, ako Rusko v júli prestalo plniť obilnú dohodu sprostredkovanú vlani OSN.

Rusko v polovici júla odstúpilo od obilnej dohody, ktorá zaručovala počas vojny bezpečnú plavbu civilných lodí s nákladom obilia cez Čierne more. Odvtedy zintenzívnilo útoky na Odeskú a Mykolajivskú oblasť na juhu Ukrajiny, kde sa nachádzajú prístavy a infraštruktúra nevyhnutná na vývoz poľnohospodárskych produktov, pripomína agentúra AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AFP Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies