Ruský Suchoj pristával na bruchu

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 18:45 • 2 min
Ruský Suchoj pristával na bruchu

MOSKVA - Ruský stroj typu Sukhoi Superjet 100 v nedeľu počas predvádzacieho letu na Islande núdzovo pristál na bruchu. Na palube lietadla boli piati ľudia. Nikto z nich sa vážne nezranil, jeden z pasažierov si však zlomil nohu pri evakuácii.

slovakia

left justify in out

Tamojšie médiá informovali o nevysunutí podvozku a poškodení jedného z motorov stroja po dosadnutí na pristávaciu ploche letiska v meste Keflavík. Ide pritom o ďalšie problémy tohto nového typu suchoja, ktorý bol vyvíjaný v spolupráci s americkými a európskymi leteckými spoločnosťami, píše portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.

Nový typ ruského lietadla Sukhoi Superjet 100 so 45 ľuďmi na palube v máji 2012 narazil do svahu indonézskej neaktívnej sopky Salak. Stalo sa tak počas predvádzacieho letu stroja, ktorým chce spoločnosť Suchoj konkurovať moderným typom zahraničných výrobcov. Podľa doterajších zistení lietadlo nemalo žiadne technické problémy. Príčinou tragédie tak zrejme bude nezodpovednosť pilotov. Záznamy z čiernych skriniek totiž zachytili varovanie navigátora pred približujúcim sa horským masívom. Kapitán však nereagoval a pokračoval v lete v nedostatočnej výške.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies