Ruský režisér Serebrennikov zostane v domácom väzení

NETKY.SK • 4 September 2017, 14:28 • 2 min
Ruský režisér Serebrennikov zostane v domácom väzení

MOSKVA - Moskovský súd dnes rozhodol, že jeden z najuznávanejších súčasných ruských režisérov Kirill Serebrennikov, ktorý je obvinený z defraudácie, zostane aj naďalej v domácom väzení.

slovakia

left justify in out

Súd zamietol Serebrennikovovo odvolanie proti minulotýždňovému rozhodnutiu súdu nižšieho stupňa uvaliť na neho domáce väzenie, avšak umožnil mu stráviť mimo domova dve hodiny denne.

 

Serebrennikova zadržali minulý týždeň pre podozrenie zo sprenevery 68 miliónov rubľov (takmer 980.000 eur) z dotácií ministerstva kultúry, ktoré boli v rokoch 2011-2014 vyčlenené na realizáciu umeleckého projektu Platforma.

 

Režisér obvinenia odmieta a pokladá ich za "absurdné a nezmyselné".

 

Serebrennikove filmové i divadelné diela mu vyniesli nielen vo Rusku, ale aj v zahraničí povesť kultového režiséra, súčasne však i nevôľu časti mocných v Rusku - okrem iného kvôli jeho prístupu k silne tabuizovaným témam vrátane homosexuality.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies