Ruský minister športu Mutko sa stal šéfom futbalu v krajine

NETKY.SK • 2 September 2015, 12:18 • 2 min
Ruský minister športu Mutko sa stal šéfom futbalu v krajine

MOSKVA - Ruský minister športu Vitalij Mutko sa stal novým prezidentom Ruskej futbalovej únie (RFU). Delegáti ho v stredu v Moskve zvolili jednomyseľne do funkcie, na ktorú bol jediným kandidátom. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Mutko nahradil na poste šéfa vo finančnej kríze sa zmietajúcej RFU Nikolaja Tolstycha, ktorý bol terčom kritiky a v máji mu vyslovili členovia únie nedôveru. Mutko už stál na čele ruského futbalu v rokoch 2005 až 2009, ministrom športu je od roku 2008.

 

"Prijal som túto výzvu, pretože náš futbal je v neľahkej situácii. Najdôležitejšou úlohou bude teraz zmazať obrovské dlhy RFU. Nechcem situáciu dramatizovať, ale prakticky sme na pokraji bankrotu," uviedol Mutko s tým, že dôraz bude klásť aj na výrazné zlepšenie výkonov reprezentačného tímu. Tomu reálne hrozí, že sa nedostane na EURO 2016 vo Francúzsku. V tabuľke kvalifikačnej G-skupiny je Rusko až tretie za Rakúskom a Švédskom.

Mutko dostal zatiaľ mandát na jeden rok, na budúci rok zvolia prezidenta na riadne štvorročné funkčné obdobie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies