Ruský brankár Bryzgalov obhajuje Stalina: Vedel, čo robí

NETKY.SK • 17 Máj 2013, 11:03 • 2 min
Ruský brankár Bryzgalov obhajuje Stalina: Vedel, čo robí

MOSKVA - Brankár ruskej hokejovej reprezentácie na 77. majstrovstvách sveta vo Švédsku a Fínsku Iľja Bryzgalov si myslí, že činy bývalého sovietskeho vodcu Josifa Stalina mali svoju logiku.

slovakia

left justify in out

Zároveň uviedol, že prvý muž komunistického impéria "vedel, čo robí". Gólman Philadelphie Flyers zo zámorskej NHL to vyhlásil pre web championat.com, na ktorom sa jeho kontroverzné výroky objavili vo štvrtok ráno, ale po krátkom čase ich redakcia stiahla.

"Samozrejme, mal svoje excesy. Krajinu však prebral v porevolučnom čase s mnohými špiónmi, nepriateľmi a zradcami," povedal Bryzgalov ohľadom Stalina, ktorého historici z Ruska i zo "západu" považujú za strojcu smrti miliónov ľudí v bývalom Sovietskom zväze (ZSSR). "Bolo nevyhnutné vybudovať krajinu a urobiť tieto veci. Musela vládnuť železná päsť. Áno, zomreli aj nevinní ľudia. To sa však stáva," zakončil svoju výpoveď brankár tímu, ktorý z aktuálnych MS vypadol už vo štvrťfinále vysokou štvrtkovou prehrou 3:8 s USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies