Lietadlo z Číny pristálo v Bratislave, má pomôcť v boji proti koronavírusu

NETKY.SK • 7 Február 2020, 09:20 • 2 min
Lietadlo z Číny pristálo v Bratislave, má pomôcť v boji proti koronavírusu

BRATISLAVA - Na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave pristálo v dnečných ranných hodinách nákladné lietadlo Boeing 747-400 z čínskeho Šanghaja. Vyzdvihnúť má pomoc v súvislosti s koronavírusom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obchodný let

Lietadlo by sa na letisku v hlavnom meste malo zdržať približne osem hodín. "Ide o obchodný komerčný let, ktorým budú do čínskeho Pekingu prepravené zdravotnícke pomôcky – rúška na tvár, ochranné rukavice či okuliare. Po naložení nákladu odletí lietadlo z letiska v Bratislave o 15.00 h do čínskeho Pekingu," priblížila hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková.

 

img

 

Prísne opatrenia

Rozhodnutím Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR používajú zamestnanci letiska pri kontakte s posádkou letu osobné ochranné pracovné prostriedky. "Posádka letu zotrváva v priestoroch lietadla, okrem prípadu spojeného s predletovou prípravou a naložením nákladu," poznamenala hovorkyňa.

 

img

 

Povolenie na pristátie

Čínske lietadlo požiadalo o udelenie povolenia na vykonanie charterového letu zo Šanghaja do Bratislavy a následne z Bratislavy do Pekingu, aby mohlo vyzdvihnúť pomoc v súvislosti s koronavírusom. Povolenie na pristátie na bratislavskom letisku mu bolo udelené slovenským rezortom dopravy, avšak len za prísnych bezpečnostných podmienok.

 

img

 

Jedným z opatrení je fakt, že posádka neopustí palubu lietadla. Minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) v tejto súvislosti zdôraznil, že by mali byť dodržané všetky podmienky na zabránenie toho, aby sa vírus rozšíril. Vláda SR v stredu (5. 2.) odsúhlasila 200 000 eur ako zvýšený príspevok pre Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) v súvislosti s epidémiou koronavírusu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies