Rusko zváži protiopatrenia v prípade umiestnenia systému THAAD v Južnej Kórei

NETKY.SK • 3 Február 2017, 08:36 • 2 min
Rusko zváži protiopatrenia v prípade umiestnenia systému THAAD v Južnej Kórei

SOUL - Rusko zváži prijatie protiopatrení na ochranu vlastnej bezpečnosti, ak budú Spojené štáty pokračovať v plánovanom rozmiestňovaní moderných protiraketových systémov na juhokórejskom území, povedal dnes ruský veľvyslanec v Južnej Kórei Alexander Timotin.

slovakia

left justify in out

Podľa Timotina bude mať umiestnenie raketového obranného systému THAAD na Kórejskom polostrove "nebezpečný" vplyv na pokračujúce úsilie o dosiahnutie mieru a stability v regióne. "Nebudeme mať inú možnosť, ako vyvodiť určité dôsledky, len čo bude inštalácia THAAD ukončená," povedal na tlačovej konferencii, ktorá sa konala v priestoroch ruskej ambasády v centre Soulu.

 

Južná Kórea a Spojené štáty oznámili vlani v júli zámer umiestniť do konca roka na juhu Kórejského polostrova batériu systému THAAD v reakcii na narastajúcu vojenskú hrozbu zo strany KĽDR. Čína a Rusko ostro protestovali proti tomuto zámeru, tvrdiac, že by to mohlo poškodiť ich strategické bezpečnostné záujmy.

 

Americký minister obrany James Mattis počas aktuálnej návštevy v Soule zopakoval stanovisko Washingtonu, že umiestnenie protiraketového systému v Južnej Kórei má ochrániť spojencov USA, ako aj ich vlastné jednotky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies