Rusko vrátilo Iránu 167 miliónov dolárov za zrušenú dodávku raketového systému

NETKY.SK • 29 September 2011, 17:10 • 2 min
Rusko vrátilo Iránu 167 miliónov dolárov za zrušenú dodávku raketového systému

Rusko vrátilo Iránu 167 miliónov dolárov za zrušenú dodávku raketového systému

slovakia

left justify in out

img

Rusko vrátilo Iránu zálohovú platbu za raketový systém S-300, ktorý napokon Moskva odmietla Teheránu dodať. Potvrdil to dnes iránsky minister obrany Ahmad Vahídí, podľa ktorého však Teherán bude žiadať odškodné za zrušenie 800-miliónového kontraktu. Informovala o tom tlačová agentúra IRNA.
Už pred tým ruská strana oznámila, že zálohu v sume 167 miliónov dolárov (123 miliónov eur) Teheránu vrátila.

img


Irán tento mesiac podal sťažnosť na Medzinárodný arbitrážny súd za odmietnutie Ruska realizovať kontrakt na dodávku systémov S-300, uzavretý v roku 2007.
Bezpečnostná rada OSN v júni 2010 prijala sankcie proti dodávkam konvenčných zbraní do Iránu, vrátane rakiet a raketových systémov, tankov, útočných helikoptér, vojenských lietadiel a lodí. Ruský prezident Dmitrij Medvedev v septembri toho istého roka podpísal dekrét zakazujúci vyviezť do islamskej republiky rakety S-300, obrnené vozidlá, vojenské lietadlá, helikoptéry a plavidlá.

 

>Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies