Rusko: V Jaroslavli sa začal smútok za obeťami havárie, pokračuje vyšetrovanie.

NETKY.SK • 9 September 2011, 19:28 • 2 min
Rusko: V Jaroslavli sa začal smútok za obeťami havárie, pokračuje vyšetrovanie.

Rusko: V Jaroslavli sa začal smútok za obeťami havárie, pokračuje vyšetrovanie.

slovakia

left justify in out

img

V Jaroslavlianskej oblasti sa dnes začal trojdňový smútok za obeťami havárie lietadla Jak-42 s členmi hokejového mužstva Lokomotiv Jaroslavľ, pri ktorej v stredu zahynulo 43 ľudí vrátane slovenského hokejistu Pavla Demitru.
      Ruskí lekári naďalej bojujú o život ťažko zraneného hokejistu a člena posádky, ktorí ako jediní prežili haváriu lietadla pri ruskom Jaroslavli. Ich stav je naďalej kritický, oznámili dnes špecialisti moskovskej nemocnice.
      Vyšetrovatelia medzitým pokračovali v práci na mieste tragédie, kde už našli všetky hlavné časti havarovaného lietadla. Záznamy z čiernych skriniek budú môcť začať skúmať až potom, keď vyschnú magnetické pásky v zapisovačoch letových údajov.
      Podľa správ médií väčšina špecialistov vychádza z predpokladu technickej poruchy a chyby pilota lietadla, ktoré sa zrútilo krátko po štarte. Príčinou mohlo byť údajne nekvalitné palivo: na jaroslavlianskom letisku do ukončenia vyšetrovania zakázali používanie tamojších zásob paliva, oznámil dnes predstaviteľ letiska.
      Medzištátna letecká komisia (MAK) dnes na svojej webovej stránke informovala, že podľa predbežných zistení boli pri štarte lietadla klapky v polohe pre vzlet, pričom motory pracovali až do okamihu nárazu stroja s prekážkou.
      V sobotu plánujú v Jaroslavli na štadióne Lokomotivu smútočnú spomienku na hráčov mužstva, ktorí prišli o život. Na mieste nešťastia by mali tiež čoskoro po dohode fanúšikov s občanmi mesta postaviť pamätník, informoval dnes gubernátor oblasti Sergej Vachrukov.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies