Rusko udelilo synovi Slobodana Miloševiča štatút politického utečenca

NETKY.SK • 23 September 2010, 11:01 • 2 min
Rusko udelilo synovi Slobodana Miloševiča štatút politického utečenca

Rusko udelilo synovi Slobodana Miloševiča štatút politického utečenca

slovakia

left justify in out

img

Rusko udelilo Markovi Miloševičovi, synovi zosnulého juhoslovanského a srbského exprezidenta Slobodana Miloševiča, štatút politického utečenca. Informoval o tom v stredu hovorca srbskej prokuratúry Tomo Zorič.
      Ako upresnil, keď sa Marko Miloševič objaví v Srbsku, alebo v ktorejkoľvek inej krajine, bude okamžite zadržaný. Zorič pripomenul, že Marko je naďalej v Srbsku trestne stíhaný pre podozrenia, že bol hlavným organizátorom pašovania cigariet v období od roku 1996 do roku 2001.
      Na Marka Miloševiča i jeho matku Mirjanu, ktorá sa spolu s ním nachádza v ruskom exile, je vydaný medzinárodný zatykač. Prokuratúra v Belehrade v utorok prekvapivým rozhodnutím zabránila možnému návratu Miloševičovej vdovy z takmer desaťročného ruského exilu.
      Medzinárodný zatykač na Mirjanu Markovičovú by stratil platnosť 13. októbra tohto roka po premlčaní trestného stíhania voči jej osobe za zneužitie právomocí. Belehradská prokuratúra však v poslednej chvíli sprísnila obvinenia z roku 2002, a tým pádom sa trestné stíhanie nepremlčí.

Zdroj: TASR/RTS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies