Rusko potrebuje silnú armádu

NETKY.SK • 20 Február 2012, 08:47 • 2 min
Rusko potrebuje silnú armádu

Rusko potrebuje silnú armádu - Politika Rusko musí modernizovať svoju vojenskú výzbroj, aby odradilo iných od snahy uchvátiť jeho zdroje, uviedol ruský premiér Vladimir Putin v dnes zverejnenom článku. Putin, ktorý sa opätovne uchádza o post prezidenta v

slovakia

left justify in out

img

Rusko musí modernizovať svoju vojenskú výzbroj, aby odradilo iných od snahy uchvátiť jeho zdroje, uviedol ruský premiér Vladimir Putin v dnes zverejnenom článku.
      Putin, ktorý sa opätovne uchádza o post prezidenta v marcových voľbách, predstavil svoju víziu modernizácie armády v článku vo vládnom denníku Rossijskaja Gazeta.
      "V čase globálnych ekonomických a iných otrasov existuje vždy pokušenie riešiť svoje problémy na úkor iných, tlakom sily," napísal Putin. "Nie náhodou sa už dnes ozývajú hlasy, podľa ktorých sa čoskoro 'objektívne' vynorí problém toho, že by sa štátna zvrchovanosť nemala vzťahovať na zdroje celosvetového významu."
      Putin nemenoval konkrétnu krajinu, ktorá by podľa neho mala záujem o ruské nerastné zdroje, v minulosti však opakovane obviňoval USA zo snahy oslabiť Rusko s cieľom odstaviť ho z pozície rivala, konštatovala tlačová agentúra Associated Press.
      "Nesmieme nikoho lákať našou slabosťou," uviedol Putin.
      Ruská vláda podľa neho plánuje v najbližšom desaťročí vynaložiť približne 23 biliónov rubľov (584 miliárd eur) na nákup vyše 400 interkontinentálnych balistických striel, vyše 600 bojových lietadiel, desiatky ponoriek a ďalších plavidiel, ako aj tisíce obrnených vozidiel.
      Rusko bude reagovať na plánovaný americký systém protiraketovej obrany vývojom zbraní, ktoré budú schopné preniknúť týmto štítom, uviedol Putin s tým, že v tejto otázke "nemôže byť príliš veľa vlastenectva".
      Putin dodal, že Rusko sa musí pozerať 30-50 rokov dopredu, aby predvídalo hrozby, ktoré predstavujú perspektívne nové zbrojné technológie.
      Hoci sa jadrový konflikt zdá byť nepravdepodobný, vedecký pokrok vedie k vytvoreniu nových zbraní, ktoré by mohli zmeniť charakter vojny, zdôraznil Putin. Konkrétne spomenul presné nejadrové zbrane dlhého doletu.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies